Looft SV

Historien bakom grilltändaren Looftlighter


richard-looft-looftlighters.jpg

Richard Looft - 2008

Året var 1997 och Richard stod på tomten och grillade kyckling som skulle serveras till familj och vänner som var där för att fira hans nioåriga dotters födelsedag. Men Richard blev arg, slängde kycklingen och beställde pizza istället. Anledningen? Kycklingen som han hade lagt ner mycket tid på smakade tändvätska!

Direkt efter att gästerna hade lämnat började Richard leta efter en bättre metod att tända grillen. När han insåg att marknaden inte erbjöd något alternativ som var tillräckligt effektivt och som eliminerade behovet av tändvätska tog han saken i egna händer. Richard tog sin brödrost och fyllde den med kol, skiftade om luftströmmen på hans gamla dammsugare och insåg där och då att han just uppfunnit det han sökte.

Efter några år av hårt arbete stod Richard vid frihamnen i Stockholm med en container fylld med 5000 enheter av hans nya uppfinning Looftlighter. Idag har den banbrytande tändaren sålts i över 40 länder. Tack vare sin unika förmåga att producera ett luftflöde som uppnår 600°C inom några sekunder är en Looftlighter det effektivaste, säkraste och mest miljövänliga sättet att tända kol och ved på. Mer än 15 år har gått sedan den dagen i frihamnen och Looftlighter fortsätter än idag att vara det självklara valet för barbeque-entusiaster och grillproffs över hela världen.