Looft SV

Historien bakom LOOFT


Pittsburgh, PA. 1967

År 2004 grundade jag LOOFT med ett tydligt mål: skapa tändaren jag kunde förlita mig på varje dag. Tändaren som skulle eliminera behovet av tändvätska. Tändaren som var effektiv och säker. Tändaren som både skulle förhöja upplevelsen och resultatet av barbecue. LOOFT skapades utifrån ett behov – ett behov av en bättre tändningsmetod. Idag utvecklar LOOFT produkter utifrån samma enkla princip. Med fokus på behov och användarupplevelse ser vi till att våra kunder har de rätta verktygen för att göra det som har varit, och fortfarande är, så grundläggande för människor världen över – tillaga mat med eld och rök.

Richard Looft - Grundare & VD

Jag växte upp i Stockholms skärgård och tillbringade mycket tid utomhus. Vi vandrade, seglade och fiskade vilket gav en stark anknytning till naturen. På 60-talet flyttade jag och mina föräldrar som var ingenjörer till Pittsburgh och där kom jag i kontakt med barbecue för första gången. Min bakgrund har skapat en stark passion till naturen, uppfinningar och mat – speciellt när den tillagas med eld och rök.

Jag har alltid känt mig motvillig till att använda tändvätska när jag grillar, eftersom det får maten att smaka illa och innehåller farliga kemikalier. Problemet var att det inte fanns några bra alternativ och när jag blev tvungen att slänga en grillad kyckling som smakade tändvätska 1997 bestämde jag mig för att ta saken i egna händer. Driven av min frustation uppfann jag min egna tändare av en gammal dammsugare och en brödrost. Lite visste jag då att denna händelse skulle komma att förändra mitt liv.

Stockholm, Sverige 1983