Looft SV

Tips & Trick

Looftlighter passar alla sorters grillar, smokers, kaminer och eldstäder. Här hittar du videor, instruktioner och tips på hur du bäst använder din produkt.

Tänd din grill

Så funkar Looftlighter - Grill

Följ dessa 3 steg för bästa resultat när du tänder din grill.

1. TÄND GRILLKOLEN/BRIKETTERNA

Lägg kolen i en hög, nudda kolen med toppen av Looftlighter och tryck på knappen.

1. DRA UNDAN

Dra undan Looftlighter ett par centimeter när det börjar gnistra och glöda. Detta hjälper till att sprida glöden i kolbädden.

1. FORTSÄTT MOT SAMMA PUNKT

Fortsätt att rikta din Looftlighter mot samma punkt i kolhögen i minst 60 sekunder.

Lighting a Weber kettle

Lighting a Big Green Egg

Skynda på din tändprocess

Skynda På Din Tändprocess

Fortsätt att använda din Looftlighter i 3-5 minuter på grillkolen för att få den grillklar. Det starka luftflödet i Looftlighter snabbar på processen och gör din kol grå på nolltid!

Tänd din eldstad och kamin

Så funkar Looftlighter - Eldstad och Kamin

Få igång draget

Innan du tänder veden så rekommenderar vi att du kopplar in din Looftlighter, håller upp den i skorstenen och kör enheten i ca 30-60 sekunder. Detta gör att draget kommer igång och du slipper rök in i rummet.

1. TÄND

Knöla ihop en bit tidningspapper och tryck in mellan vedträna, rikta sen Looftlighter mot pappret och tryck på knappen.

2. DRA UNDAN

Dra undan din Looftlighter när det börjar brinna.

3. FORTSÄTT

Fortsätt mot samma punkt i minst 60 sekunder.

Vilken grillkol ska man använda?

Det finns grillkol och det finns grillkol

Vi rekommenderar att använda grillkol av hög kvalitet med stora bitar. Denna kol skiljer sig ganska mycket från grillkolen du köper på macken. Bitarna är större, sprätter mindre och ger också en jämnare temperatur tack vare det höga energivärdet. Enklast är att googla på "lump charcoal" för att hitta närmsta återförsäljaren.

Briketter

Briketter

Briketter är gjorda av pulveriserad kol som är sammanpressat med majsstärkelse vilket gör dem väldigt kompakta. Om du använder briketter kan tändtiden bli lite längre än med vanlig grillkol. Majsstärkelsen gör också att briketterna ryker lite mer. Det finns olika typer av briketter där densiteten skiljer sig. Ju hårdare pressat - desto längre bränntid.

Tips för proffsen

Kväv inte grillkolen

Rikta inte toppen av Looftlighter direkt mot en stor kolbit när du ska tända - luftflödet är viktigt så försök att hitta en punkt där två kolbitar möter varandra och tänd på det stället.

Låt det sprida sig

Börja med att tända mindre bitar i kolhögen. De går snabbare att tända och glöden sprider sig till de större bitarna enklare.

Använd dina öron

Bästa sättet att få din grillkol klar för matlagning så snabbt som möjligt är att rikta din Looftlighter mot samma punkt i kolhögen. Lyssna efter "swoosh-ljudet" så vet du när du riktar din Looftlighter mot rätt ställe.

Kontrollera temperaturen från utsidan

Looftlighter passar perfekt för att kontrollera temperaturen under grillningen. Stäng locket på din grill eller smoker, rikta Looftlighter mot ventilationshålet och tryck på knappen. Detta gör att temperaturen stiger snabbt utan att du behöver lyfta på locket. Perfekt för att få upp temperaturen när man ska laga pizza!

Ta hand om din produkt

Torka av

Ibland kan det vara bra att torka av din Looftlighter med en fuktig trasa. Använd inte rengöringsmedel.

Förvara inomhus

Förvara din Looftlighter inomhus i en torr miljö.

Kamado

Då du inte ska använda tändvätska i en kamadogrill är Looftlighter den perfekta tändaren för din kamado.

Smoker

Oavsett vad du matar in i din smoker så kan du räkna med att Looftlighter gör jobbet. Du kan även enkelt justera temperaturen i smokern med hjälp av luftströmmen som Looftlightern producerar.

Klotgrill

Är du trött på osäkra flammor och mat som smakar kemikalier på grund av tändvätska? Med Looftlighter tänder du säkert och snabbt utan tändvätska.

Eldstad/Kamin

Trött på att behöva blåsa dig andfådd varje gång du ska få eld på din kamin eller att rök sprider sig i vardagsrummet på grund av dåligt luftflöde? Tänd din kamin med stil nästa gång.

Pizzaugn

Få eld i din pizzaugn på bara 60 sekunder och njut av din pizzaslice på nolltid!

Eldfat

Med Looftlighter tänder du din eldstad snabbt, säkert och miljövänligt.

Om du har andra frågor angående våra produkter så kolla in vår Supportsida